» » Cel mai periculos loc turistic din lume


Mănăstirea Huasan se află pe unul dintre cei 5 munţi sacri ai Chinei. Muntele are 5 piscuri, piscul de sud fiind cel mai înalt, 2 160 m. Cunoscut sub numele de “Monarh al Huasan-ului”, piscul de sud este favoritul celor care iubesc căţăratul pe munte, unicul mod de căţărare fiind o cărare de 15 Km cu un singur lanţ de support.

Cărarea începe la “Scările Cerului”, un set de scări foarte abrupte, sculptate în roca muntelui şi având de o parte şi alta lanţuri foarte bine strânse pentru susţinere. Scările devin din ce în ce mai abrupte pe măsură ce cărarea duce spre vârful piscului.
Se ajunge mai intâi pe “Creasta Dragonului Negru”, urcând pe o cărare foarte abruptă şi îngustă, apoi se coboară, tot pe o cărare foarte abruptă şi îngusta spre trecatoarea Jinsud. De aici sunt 2 opţiuni: măreţul pisc vestic sau primejdiosul şi lungul drum spre piscul de nord. Din piscul de vest se poate lua telegondola spre piscul sudic.
Cea mai periculoasă parte este Changkong Zhan unde localnicii au securizat de o parte şi de alta stânca cu plăci late de lemn, având 40 cm laţime. Pentru a-şi continua drumul vizitatorii trebuie sa păşească pe acele plăci.
Ceea ce face şi mai periculos acest drum este traficul pe 2 cărari: cei care se duc şi cei care se întorc. Vântul sau ploaia măresc dificultatea drumului, ca să nu menţionam şi echipamentul vizitatorilor, în special studenţii care nu au încalţări speciale pentu căţărat, haine călduroase sau orice alt echipament adecvat.
Cei care reusesc să ajungă pe varsul sudic sunt răsplatiti cu o privelişte înconjuratoare a munţilor şi de asemenea cu râul Galben.
Dacă te caţeri 4-6 ore noaptea, pe piscul de est, denumit şi piscul “Soarelui Răsare”, un minunat răsărit de soare te va ului odată ajuns in vârf. Piscul de est conţine căteva peisaje de scenă, cum ar fi: statuia lui Chentuan în peştera Sanmao şi un pavilion numit “Pavilionul cu dale de fier” şi un set de piese de şah din fier.
Odată întors din “verticalul” pelegrinaj, poţi sărbatori cu  speciaitatea locală “yang rou pao mo”, un fel de supă de capră, jelew din fasole scrobită cu oţet, paste cu usturoi şi sos picant sau un pachet de tăieţei.
Dacă această neprietenoasă căţărare te intimidează, provincia Shaanxi  are numeroase alte atracţii ca să-ţi capteze atenţia. Shaanxi este teritoriul Xian, punctul de pornire al vechiului drum al mătăsii, “Silk Road”, şi locul unde se află “armata de teracotă”. Deasemenea în aceasta provincie se mai află 60 de aşezari din Paleolitic şi Neolitic, 72 de morminte ale împăraţilor, 20 de palate imperiale, 2.604 clădiri antice şi 1.200 temple şi mănăstiri, destul pentru a satisface apetitul orcărui iubitor de istorie.
http://www.financiarul.ro/2011/06/09/cel-mai-periculos-loc-turistic-din-lume-galerie-foto/

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply