» » » » Cometa ISON este vizibilă cu ochiul liber!



Cometa ISON a devenit suficient de luminoasă pentru a fi văzută cu ochiul liber.
Astfel speranțele noastre, ale celor care doresc să aibă parte de un spectacol astronomic către sfârșitul anului, par să se confirme. Există totuși o urmă de îngrijorare: cometa are acum două cozi, ceea ce ar putea indica o fragmentare a nucleului cometar. Pe măsură ce se va apropia de Soare (cometa va trece la periheliu pe 28 noiembrie), există riscul ca procesul de fragmentare să se amplifice. Dacă se va produce acest fenomen, atunci există riscul să fim văduviți de spectacolul pe care îl așteptăm cu toții.
Pentru cei care doresc să urmărească evoluția cometei le recomand site-ul NASA Comet ISON Observing Campaign în care sunt prezentate cele mai noi informații despre cometa ISON.
Cei care doresc să vadă cu ochii lor cometa pot profita de un excelent simulator astronomic care poate fi găsit pe site-ul INOVE Space Models unde vor găsi Comet ISON flyby simulation.
Atunci când intrați pe simulator veți putea vedea evoluția cometei ISON prin Sistemul Solar. Este o simulare interesantă, cel puțin din punct de vedere didactic, dar nu este de mare folos atunci când dorim să observăm comenta cu ochii noștri. Nu trebuie să vă descurajați.
Snapshot_2013-11-16_123820
Mai multe in...
Stiinta si Tehnica

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply