» » » » Au reusit sa transporte un barbat "inapoi in timp"



Oamenii de stiinta au reusit sa transporte un barbat inapoi in timp, stimulandu-i pur si simplu anumite parti ale creierului.
Un tanar de 22 de ani a fost cel care s-a supus pentru prima data experimentului. Acesta a inceput sa "vada" scene petrecute de mult in pizzeria familiei lui sau in gara din orasul natal. Barbatul si-a amintit si o vizita la doctor, petrecuta cu mult timp in urma.
Halucinatiile au fost induse dupa ce medicul Pierre Megevand de la Institutul Feinstein din New York i-a implantat tanarului electrozi in creier, pentru a gasi sursa epilepsiei de care sufera acesta.
Medicii i-au facut mai multe gauri in craniu, prin care au introdus electrozi de 5 centrimetri, pe care i-au ghidat spre puncte specifice ale creierului.
Prima data doctorul Megevand i-a scanat creierul cu ajutorul unui RMN, in timp ce acesta se uita la diferite imagini cu obiecte si scene. Apoi activitatea creierului a fost inregistrata cu ajutorul electrozilor, in timp ce tanarul se uita la un set similar de fotografii.
Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca o zona din cortex este in mod "special" interesata de imagini cu locuri si case. Iar atunci cand electrozii implantati in creier au stimulat aceasta zona, subiectul experimentului a inceput sa aiba halucinatii. Tanarul de 22 de ani si-a amintit ca a vazut gara din orasul natal si mai tarziu o parte din casa in care locuieste. Aceste imagini nu au fost insotite si de sunete sau mirosuri.
Medicii au repetat exact aceeasi procedura, pe exact aceeasi zona din creier, iar tanarul a avut aceleasi halucinatii.
Medicii cred ca experimentul este un pas inainte in gasire unui tratament pentru bolnavii de Alzheimer sau autism.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply