» » » » » Enterprise ar putea deveni realitate


Chiar dacă navetele spaţiale precum USS Enterprise din serialul Star Trek rămân încă de domeniul ficţiunii, oamenii de ştiinţă au început deja să caute soluţii pentru ca aceste mijloace de transport să devină realitate.
Fizicianul Harold White lucrează pentru NASA şi studiază noi metode de propulsare, care să permită inventarea unui motor warp, asemeni celor din filmele SF.
White a început în anul 2012 să conceapă un asemenea model, iar acum lucrează la un nou proiect, alături de artistul Mark Rademaker. Împreună, ei au realizat acest concept de navă spaţială a viitorului, care va permite călătoriile interstelare.
Naveta imaginată de ei seamănă mult cu cea din Star Trek şi a tocmai de aceea a fost numită IXS Enterprise.
Ciudatele inele au fost concepute pentru a permite formarea unei bule warp, care să propulseze naveta. Asta înseamnă deplasarea aproape instantanee, prin îndoirea spaţiului-timp şi scurtarea distanţelor.
Astfel nu va fi contrazisă o lege a fizicii enunţată de Albert Einstein, potrivit căreia nimic nu poate depăşi viteza luminii.
Pentru ca acest proiect să fie posibil, White lucrează la un motor care are la bază principiul enunţat de fizicianul Miguel Alcubierre.
Savantul mexican a spus că, teoretic, spaţiul-timp poate fi îndoit, iar o navă spaţială se poate deplasa astfel pe distanţe foarte mari într-un timp relativ scurt, folosind aceste scurtături obţinute cu ajutorul unor bule warp.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply